Ciastka tortowe i kruche PDF Drukuj Email
Nasze ciastka produkowane są na naturalnych surowcach (tj. prawdziwej śmietanie zwierzęcej, mleku, miodzie, jajach itd.) w oparciu o domowe receptury.


Firmówka
Ciemne biszkopty, bita śmietana. Na wierzchu czekolada

Napoleonka
Ciasto francuskie, masa budyniowa. Wierzch posypany cukrem pudrem.
       

Tortoletka
Dwa jasne biszkopty. Masa truskawkowa. Na wierchu truskawki pokryte galaretką.

Czekoladowa pokusa
Ciemny biszkopt, masa
z prawdziwej ciemnej czekolady i bitej śmietany.
Na wierzchu bita śmietana
w środku wiśnie.
       

Sernik na zimno
Spód biszkoptowy, masa serowa, brzoskwinie lub inne owoce sezonowe, galaretka cytrynowa.

Torcik śmietanowy
z owocami

Jasny biszkopt. Masa z bitej śmietany i galaretki. Owoce sezonowe. Na wierzchu czekolada.
       

Torcik owocowy
Dwa jasne biszkopty.
Masa z bitej śmietany i musu truskawkowego. Wierzch posypany cukrem pudrem.
Torcik makowo-migdałowy
Dwa biszkopty
makowe, krem ucierany o smaku waniliowo-migdałowym. Biszkopt jasny przesmarowany konfiturą wiśniową. Wierzch posypany prażonymi migdałami.
       
Torcik bananowo-truskawkowy
Biszkopt jasny i ciemny. Krem z bitej śmietany o smaku bananowym z kawałkami bananów na dolnej warstwie
i krem z bitej śmietany
o smaku truskawkowym
z kawałkami truskawek
na górnej warstwie.

Torcik bananowy
Biszkopt dolny kakaowy. Masa z bitej śmietany o smaku bananowym. Drugi biszkopt jasny. Banany w plasterkach.
 
     
Torcik Śnieżka
Torcik z ciemnym i jasnym biszkoptem a pomiędzy nimi bita śmietana z owocami.
Tiramisu
Prawdziwe włoskie Tiramisu
z sera mascarpone. Biszkopty nasączone likierem Amaretto
i kawą Lavazza.
 
     

Ekler
Ptyś
       


Ciastka na wagę

Atolki
Baletki
Francuskie
Bezy
Rożki francuskie
Wafelki
Pierniczki w lukrze
Kruche z czekoladą
Kruche kokosowe
Kruche orzechowe
Kokosanki
Mini eklerki
Pychotki budyniowe
Amoniaczki
Języczki
Oponki
Chrust
Amaretki


 


(c) 2011r Piekarnia-Cukiernia Marian Bakowski Wszelkie prawa zastrzezone. Realizacja: Tomasz Sienkowski www.flipfrapers.sobotka.net