NATURALNE LODY RZEMIEŚLNICZE

Tylko u nas lody tak naturalne i prawdziwe, jak we włoskiej lodziarni

HISTORIA LODZIARNI

28 kwietnia 2017 roku otworzyliśmy kolejną kartę w historii firmy i zaczęliśmy produkcję lodów rzemieślniczych.

Od wielu lat było to marzeniem seniora rodu i właściciela firmy Mariana Bąkowskiego. Pomysł własnej lodziarni wcielili w życie synowie Pana Mariana. Bracia Robert i Marcin Bąkowscy z wielkim zaangażowaniem i pasją otworzyli lodziarnię, którą wyposażono w najnowocześniejszy sprzęt do produkcji tradycyjnych lodów rzemieślniczych. Przeszli profesjonalne szkolenie pod okiem rodowitego Włocha, gdyż zależało im aby lody smakowały jak te najlepsze na świecie, czyli wytwarzane we Włoszech, przez Włochów. Dlatego lody, które produkują w Rogowie Sobóckim sporządzane są z naturalnych składników, na oryginalnych włoskich recepturach i komponentach. Tak jak przy produkcji pieczywa i ciast jakość surowców ma również pierwszorzędne znaczenie przy produkcji lodów, które sporządzają m.in. 100% pistacji i prawdziwej belgijskiej czekolady.

Produkcje lodów wykonują sami bracia Bąkowscy, którzy bezwzględnie przestrzegają receptur, aby lody były zawsze najwyższej jakości i miały powtarzalny unikatowy smak. Nasz lodziarnia produkuje lody w wielu smakach na bazie mleka, masła i śmietany oraz sorbety owocowe. W ofercie znajdują się również lody bezglutenowe.

AKSAMITNE I NATURALNE LODY TO NASZA SPECJALNOŚĆ

Codziennie mieszamy dla Państwa najbardziej wyraziste smaki, aby powstały lody tak natualne, jak we włoskiej lodziarni