Poznaj naszą słodką historię!

 
Nasze pieczywo oraz słodkie wypieki znane są w regionie od lat!

W ZGODZIE Z NATURĄ

Jesteśmy piekarnią z wieloletnią tradycją i doświadczeniem. Produkujemy pieczywo i ciasta w tradycyjny sposób przy użyciu naturalnych surowców. Nasze chleby produkowane są na naturalnym zakwasie, w postaci żuru. Żurek jest to luźny zakwas, który powstaje w procesie wielogodzinnej fermentacji.

Dodatek żuru do chleba sprawia, że chleb jest odpowiednio ukwaszony. Ma doskonały smak, zapach i puszysty miękisz. Nie kruszy się i utrzymuje świeżość nawet przez kilka dni. Chleb produkowany na żurze jest zdrowy, co potwierdza certyfikat, który otrzymaliśmy od Politechniki Łódzkiej

KOCHAMY TRADYCJĘ

Jesteśmy rodzinną firmą osadzoną od kilku pokoleń na terenie Sobótki i okolic góry Ślęży. Siedziba naszej firmy mieści się w Rogowie Sobóckim przy ul. Wrocławskiej 55.W budynku tym już ponad 130 lat temu funkcjonowała piekarnia pod szyldem „Backerei u. Warenhandlung”. Po wojnie w roku 1946 piekarnię przejął senior rodu, Konstanty Bąkowski.

Od tamtego czasu rodzina Bąkowskich na stałe związała się z produkcją pieczywa. Od roku 1983 tradycje rodzinne przejął po ojcu, mistrz piekarstwa i cukiernictwa, Marian Bąkowski. Obecnie zakład prowadzi Pan Marian wraz z żoną Elżbietą i dziećmi.um.

Pieczywo pszenne

Pieczywo żytnie

Pieczywo mieszane

Bułki słodkie i wyroby drożdżowe

Pączki

PYSZNE I CHRUPIĄCE PIECZYWO TO NASZA SPECJALNOŚĆ!

Naszą pracę wykonujemy z najwyższą starannością oraz pasją, aby nasze wypieki zawsze były idealne.