Rogale Marcinki na 104 rocznicę odzyskania Niepodległości
Właśnie zaczynamy produkcję rogali Marcinków – by uświetnić 104 rocznicę odzyskania Niepodległości. 11 listopada zapraszamy wszystkich smakoszy i tych, którzy pierwszy raz zakosztują tego niepowtarzalnego smaku rogali Marcinków.
Wszystkie rogale Marcinki przygotowywane są ręcznie przez naszych cukierników w Rogowie Sobóckim. Samodzielnie parzymy biały mak, od podstaw sporządzane jest ciasto półfrancuskie, które później starannie dzielimy na kawałki. Następnie ręcznie formujemy kształt każdego z rogalików.
W przygotowanej ręcznie masie znajdują się same rarytasy m.in. migdały, skórka pomarańczowa, orzechy włoskie i wyselekcjonowane rodzynki. Proporcje naszej rogowskiej masy do rogali Marcinków są tak dobrane, żeby wszystkie smaki się przenikały i każdy z nich dał o sobie znać podczas niespiesznej konsumpcji.
Po przygotowaniu całości – każdy zwinięty rogal Marcinek jest opiekany i w końcowym etapie dekorowany orzechem włoskim.